استانهای دیاربکر، وان و ماردین در کردستان ترکیه واقع شدهاند، هر کدام با تاریخچه و جاذبههای متمایز خود. این مناطق غنی از فرهنگ و تاریخ میباشند و به عنوان مقصدهای گردشگری محبوب، جاذبههای فراوانی را در خود جای دادهاند. استان دیاربکر با قلعههای تاریخی، مساجد باستانی و آثار باستانی، استان وان با دریاچه زیبا و جاذبههای طبیعی، و استان ماردین با قلعههای تاریخی، کلیساهای باستانی و شهرهای کوچک خیرهکننده، هر کدام بهطور جداگانه، جاهای زیبا و منحصربه فردی را برای بازدیدکنندگان فراهم میکنند. در ادامه، به بررسی جزییات بیشتر کردستان ترکیه و طبیعت کردستان ترکیه و آثار باستانی کردستان ترکیه می پردازیم.
تورهای مرتبط
عنوان تور اقامت تاریخ رفت حمل و نقل قیمت تور آنتالیا 7 روز 27 مهر
6 شب مهر هواپیما-قشم ایر 25,280,000 تور آنتالیا 7 روز 26 و 27 مهر
6 شب مهر هواپیما-Pegasus 20,390,000 تور استانبول 4 روز از 19 تا 30 مهر
3 شب مهر هواپیما-آتا 15,790,000 تور آنتالیا 7 روز 27 مهر
6 شب مهر هواپیما-قشم ایر 20,870,000 تور آنتالیا 7 روز 4 آبان
6 شب آبان هواپیما-قشم ایر 20,880,000 تور استانبول 5 روز از 19 مهر تا 6 آبان
4 شب مهر - آبان هواپیما-معراج 16,990,000
تورهای مرتبط
عنوان تور | اقامت | تاریخ رفت | حمل و نقل | قیمت |
---|---|---|---|---|
تور آنتالیا 7 روز 27 مهر | 6 شب | مهر | هواپیما-قشم ایر | 25,280,000 |
تور آنتالیا 7 روز 26 و 27 مهر | 6 شب | مهر | هواپیما-Pegasus | 20,390,000 |
تور استانبول 4 روز از 19 تا 30 مهر | 3 شب | مهر | هواپیما-آتا | 15,790,000 |
تور آنتالیا 7 روز 27 مهر | 6 شب | مهر | هواپیما-قشم ایر | 20,870,000 |
تور آنتالیا 7 روز 4 آبان | 6 شب | آبان | هواپیما-قشم ایر | 20,880,000 |
تور استانبول 5 روز از 19 مهر تا 6 آبان | 4 شب | مهر - آبان | هواپیما-معراج | 16,990,000 |
قلعه دیاربکر
قلعه دیاربکر، واقع در منطقه جنوب شرقی آناتولی و در استان دیاربکر، یکی از جواهرات فرهنگی این منطقه است. این قلعه با باغهای هوسل، به عنوان بخشی از چشمانداز فرهنگی و تاریخی منطقه شناخته میشود.
قلعه دیاربکر از حصاری بزرگ به شکل دایرهای تشکیل شده است که شهر را احاطه میکند و شامل یک قلعه داخلی و یک قلعه بیرونی میشود. دروازههای اصلی این قلعه شامل دروازه داگ (کوه)، دروازه اورفا، دروازه ماردین، و دروازه ینی (جدید) است. این دیوارها از زمان شهر رومی قدیمی به امروزه باقی ماندهاند و در اواسط قرن چهارم میلادی توسط امپراتور کنستانتیوس دوم ساخته شدهاند.
این دیوار، بعد از دیوار چین، بزرگترین و طولانیترین دیوار دفاعی کامل در جهان است که همچنان به عنوان یک شاهکار معماری و نمادی از تاریخ تلقی میشود.
مسجد جامع دیاربکر
مسجد جامع دیاربکر، یکی از مکانهای مذهبی مهم در ترکیه است که به عنوان یک آثار با ارزش تاریخی و معماری شناخته میشود. این مسجد در دوره حکومت ملک شاه یکم، یکی از سلاطین سلجوقی و فاتح آناتولی، در سالهای 1091-92 میلادی با استفاده از معماری اسلامی و سلجوقی ساخته شد. طراحی و ساخت این مسجد با الهام از مسجد اموی در دمشق، انجام شده است.
مسجد جامع دیاربکر نمونهای برجسته از هنر معماری اسلامی و سلجوقی است که با زیبایی طراحی و دقت در ساخت به چشم میخورد. از جمله ویژگیهای این مسجد میتوان به آرامگاههای زیبا، معماری داخلی و خارجی مجسمههای تزئینی و قوسهای معماری زیبا اشاره کرد که توجه هر بازدیدکنندهای را به خود جلب میکند.
مسجد جامع دیاربکر همچنین به عنوان یک نماد از تاریخ و فرهنگ این منطقه شناخته میشود و جزو جاذبههای گردشگری مهم استان دیاربکر است.
پل رودخانه بطمان: آثار باستانی کردستان ترکیه
پل رودخانه بطمان، یکی از جاذبههای تاریخی و مهم در استان دیاربکر کردستان ترکیه است. این پل، که در سالهای 1146-1147 میلادی بر روی رودخانه بطمان در نزدیکی شهر سیلوان ساخته شده است، با معماری بارز و ابعاد چشمگیر خود، مورد توجه مسافران و گردشگران قرار میگیرد. ابعاد این پل نیز از جمله ویژگیهای بارز آن است؛ با طولی برابر با 150 متر، عرض 7 متر و ارتفاع 19 متر، همچنین دارای پایههای قوس دار بزرگی است.
این پل، علاوه بر ارزش تاریخی و معماری خود، به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی و گردشگری منطقه شناخته میشود. با توجه به سناریوهای تاریخی که از ساختار آن روایت میکند، پل رودخانه بطمان به عنوان یک شاهکار مهندسی و معماری در زمان خود بسیار مهم بوده است. این پل علاوه بر اینکه وسیلهای برای عبور از رودخانه بطمان بوده، نمادی از دستاوردهای فنی و فرهنگی آن دوران نیز محسوب میشود.
به عنوان یکی از جاذبه های کردستان ترکیه، پل رودخانه بطمان به عنوان یکی از مقاصد گردشگری برجسته و شگفتانگیز، میتواند باعث جلب توجه گردشگران و مسافران به این ناحیه زیبا و پر از تاریخ شود.
جزیره آختامار
جزیره آختامار، یکی از چهار جزیره زیبای دریاچه وان، یک افسانه کهن از عشق را در خود جای داده است. این جزیره که دومین جزیره بزرگ در میان دیگر جزایر این دریاچه است، به عنوان یکی از جاذبههای دیدنی شهر وان شناخته میشود. از جمله جاذبههای مهم تاریخی این جزیره میتوان به کلیسای صلیب مقدس اشاره کرد که همچنان شاهدی بر عبور زمان و پایداری تاریخی است.
علاوه بر زیباییهای طبیعی اطرافش که شامل دریاچه دلنواز و رشتهکوههای فرسوده است، خود جزیره نیز دارای طبیعتی فریبنده و جذاب است. این جزیره با فضای آرام و دلانگیز خود، گویای داستانهایی از عشق و افسانههای کهن میشود که باعث میشود بازدیدکنندگان به سفری در دنیای خیال پردازیده شوند و از لحظاتی بینظیر لذت ببرند.
آبشار مرادیه در وان ترکیه
آبشار مرادیه، یکی از شگفتیهای زیبای طبیعت در شهر وان است که همه افراد از گردشگران خارجی گرفته تا مردم محلی را به خود مجذوب میکند. این آبشار در هر فصلی از سال، زیباییهای منحصربهفرد خود را به نمایش میگذارد و با دیدن این منظره فوقالعاده، بازدیدکنندگان را شگفتزده میکند. بدون شک، تماشای این آبشار روی رودخانه زیبای وان و چشمانداز دیدنی اطراف این جاذبه خاص، یکی از بهترین تجربههایی است که میتوان در وان داشت.
نام این آبشار از نام یکی از سلاطین عثمانی گرفته شده و از جاذبههای طبیعی کهن و بسیار محبوب در این ناحیه به حساب میآید. این منطقه به عنوان یکی از بهترین جاهای دیدنی وان شناخته میشود و در سفر به این شهر، حتماً نباید از بازدید از این شگفتی طبیعی غافل شوید.
قلعه وان: آثار باستانی کردستان ترکیه
قلعه وان، یکی از بزرگترین قلعههای قدیمی در ترکیه است و یکی از جاذبههای بینظیر وان است. این قلعه، در بالای تپهای واقع در شهری با تاریخ سه هزار ساله، ایستاده است. بازدید از این قلعه، با دیدن چشمانداز زیبایی از دریاچه وان و خرابههای باستانی، احساس خاصی به بازدیدکننده منتقل میکند.
یکی از جوانب جالب قلعه وان، وجود کتیبههای قدیمی است که به خشایارشاه منسوب میشوند. این کتیبهها حاکی از تاریخ باستانی این منطقه هستند و حاوی حکاکیهای داریوش بزرگ و سخنان به سه زبان بابلی، فارسی کهن و ایلامی است. قلعه وان، یکی از بزرگترین قلعههای سنگی در تاریخ ترکیه است و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری باستانی شناخته میشود.
این منطقه، علاوه بر زیباییهای طبیعی خود، مجموعهای ارزشمند از آثار تاریخی را برای گردشگران به ارمغان میآورد.
قلعه هوشاپ یکی از آثار باستانی کردستان ترکیه
قلعه هوشاپ، یکی از نمادهای قدرت و شکوه در شهر وان است که به دوران وسطی برمیگردد. بر اساس افسانهها، دستانی که قلعه هوشاپ را ساختهاند، به طور افسانهای قطع شدهاند تا هیچگاه قلعهای به اندازه این قلعه قدرتمند ساخته نشود. این قلعه بزرگ شامل مجموعهای از قلعههای داخلی و خارجی است، که ۴۰ برج به عنوان محافظان قلعههای خارجی عمل میکنند و این قلعهها شامل مسجد و اقامتگاههای مختلف هستند.
قلعه داخلی، در بالاترین نقطه این مجموعه و درونیترین قسمت آن واقع شده است، که سه حیاط با دیوارهای بلند را در بر میگیرد. این حیاطها به بخشهای مختلفی با کاربردهای متفاوت تقسیم شدهاند و برای بازدیدکنندگان تجربهای فراتر از خیال فراهم میکنند. قلعه هوشاپ، با وجود تخریبهای مکرر و بازسازیهایی که از آن عبور کرده است، همچنان با عظمت و شکوه خود جاذبهای بینظیر دارد. حتی کتیبههای مربوط به زمان و شیوه ساخت آن هم هنوز بر دروازه غربی قلعه حفظ شده و بینندگان را به دورانهای دور و باستانی میبرد.
صومعه بزرگ واراگاوانک: آثار باستانی کردستان ترکیه
واراگاوانک، یکی دیگر از یکی از جاهای دیدنی کردستان ترکیه در وان است که در دل دشتهای این شهر واقع شده است. این صومعه بزرگ، که به یدی کلیسه یا هفت کلیسا شناخته میشود، با وجود نامش که به اشاره به هفت کلیسای مجاور او است، از پنج کلیسا، کتابخانه و برج ناقوس تشکیل شده است.
کلیساهای این مجموعه به دو گروه تقسیم میشوند و در دورههای زمانی مختلفی ساخته شدهاند. قدیمیترین آنها، کلیسای سنت سوفیا، به قرن هشتم میلادی تعلق دارد و در زمان نسلکشی ارامنه توسط عثمانیان تخریب شد؛ اما هنوز بهعنوان یکی از جاذبههای برجسته وان باقیمانده است. این مجموعه با معماری زیبا و چشمانداز فراموشنشدنیاش، حتماً باید جزو لیست مکانهای بازدیدی شما در این شهر قرار گیرد.
مکتب زنجیریه در ماردین: آثار باستانی کردستان ترکیه
مکتب زنجیریه، یکی از قدیمیترین ساختمانهای ماردین است که به عنوان یک مدرسه دینی شناخته میشود. این مکتب توسط عیسی بیگ (İsa Bey) در سال ۱۳۸۵ میلادی تأسیس شده و تا به امروز به خوبی نگهداری شده است. این مجموعه شامل یک مسجد با گنبد سنگی، مقبره، دو حیاط داخلی و یک ساختمان زیبا به سبک معماری اسلامی است. حتی اگر شما اهل تماشای هنرهای سنگی نباشید، با بالا رفتن از پلهها میتوانید از منظرهی زیبایی که شهر ارائه میدهد، لذت ببرید.
مکتب قاسمیه
مکتب قاسمیه، یکی از مکانهای مهم و تاریخی شهر ماردین است که نشانگر اهمیت تحصیل دین در این منطقه بوده است. این مدرسه دینی در کنار یک مسجد واقع شده و سایر ساختمانها دور تا دور حیاط داخلی آن قرار گرفتهاند. با صعود به طبقه بالایی، میتوانید اتاقهایی را که روزگاری طلبهها در آن ساکن بودند، ببینید. برای افرادی که به فرهنگ دینی علاقهمند هستند، این مسجد و مکتب یکی از جاذبههای بینظیر شهر ماردین است، زیرا اینجا یکی از بهترین مکانها برای درک چگونگی زندگی و تحصیل دینی میباشد. همچنین، مانند مکتب زنجیریه، از بالای ساختمان میتوانید منظرهای زیبا از شهر را تماشا کنید.
مسجد ulu
مسجد اولو، یا همان مسجد جامع، در بخش شرقی بازار ماردین واقع شده است. این مسجد در قرن ۱۱ میلادی توسط سلسله ارتقیه (Artuqid)، در زمانی که این سلسله به ماردین حکومت میکرد، ساخته شده است. منارهی سنگی این مسجد، زیبایی و شکوهی بینظیر به آن بخشیده است و در نزدیکی مسجد، در نقطهای که به بازار نسبتاً مدرن شهر ماردین میرسد، واقع شده است. از این مکان میتوانید به کوچههای باریک و باستانی شهر سرزنده ماردین سرک بکشید.
حصن کیفا، دژی بر صخره های ماردین
شهر کوچک حصن کیفا، که به نامهای مختلف دیگری در زبان فارسی نیز شناخته میشود، در دو طرف رود دجله واقع شده است. در آغاز، این شهر فقط یک پاسگاه نگهبانی در مرز حکومت پارسها و رومیان بوده است، اما در دوران امپراتوری بیزانس، رونق گرفت و بعدها به دلیل تأثیر جنگها و حملهها آسیبهای گستردهای دید. ستونهایی که از رودخانه بیرون زدهاند، در واقع پایههای پل بزرگ و باستانی شهر هستند. حصن کیفا یعنی دژ روی صخره.
منطقه میدیات
جاذبههای ماردین فقط به شهر مرکزی آن محدود نیستند؛ محوطههای میانهای نیز با فضای قدیمی و ساختمانهای پر از نقش و نگار واقع در قلب خود ۶ کلیسای ارتدوکس را جای دادهاند. با این حال، بیشتر مسیحیان در طول زمان این شهر را ترک کردهاند. میانهها مرکزی برای نقرهکاری است و به همین دلیل، در زمان بازدید از شهر، شما میتوانید تعداد زیادی از کارگاههای خانوادگی نقرهکاری را مشاهده کنید.
ساوور یکی از جاهای دیدنی کردستان ترکیه
ساوور، شهر کوچکی با خانههای زیبا، که به دامنه کوهها تکیه کرده است و معمولاً به عنوان نسخه کوچکتری از شهر ماردین شناخته میشود. گشت و گذار در این شهر قدیمی و زیبا بسیار لذتبخش است؛ زیرا این شهر از دیدارهای گردشگری زیادی برخوردار نیست و جلوههای زیبا و دلانگیز آن از طریق کوچهها، خانهها و مناظر دنج و زیبایش بروز میکند. اگر از ماردین حرکت میکنید، میتوانید ابتدا به ساوور بروید؛ زیرا این دو شهر در همسایگی هم واقع شدهاند.
طبیعت کردستان ترکیه: جزیره آکدامار
جزیره آکدامار یکی از مقاصد محبوب گردشگری در شرق ترکیه، واقع در دریاچه وان است. این جزیره دومین بزرگترین جزیره از مجموعه چهار جزیره در این دریاچه است. در آکدامار، میتوانید کلیسای جامع صلیب مقدس ارمنی را که متعلق به قرن دهم است، ببینید. این کلیسا بخشی از بقایای پادشاهی بزرگ ارمنی است که از سال ۱۱۱۶ تا ۱۸۹۵ این منطقه را حاکمیت میکرد.
این جزیره توسط دریاچه وان با پسزمینهای خیرهکننده از کوه مقدس آرارات احاطه شده است. این مکان ممکن است یکی از زیباترین کلیساهای شرق ترکیه باشد و یکی از دلایل اصلی جذب گردشگران به شهر وان است.
برای رسیدن به جزیره، ابتدا باید از مرکز شهر وان به ایستگاه مینیون (دولموش) در شمال میدان وان بشیول حرکت کنید و ونی که علامت “Gevas/Akdamar” را دارد را بگیرید. این ون پس از پر شدن به سمت شهر Gevas، که نزدیکترین شهر به بندر آکدامار است، حرکت میکند. سفر از مرکز شهر وان حدود ۴۵ دقیقه زمان میبرد و هزینه بلیط یکطرفه حدود ۱۰ لیر ترکیه است.
همچنین تور ترکیه توران تراول در پکیجهای مختلف را دیدن فرمایید.